شما مسیر پر افت و نشیبی را طی کردید تا اکنون فرزندتان را سالم در کنار خود دارید

داستان شما می تواند راهنمای خوبی برای خانواده هایی باشد که در ابتدای این راه قرار دارند

ممکن است داستان بیماری قلبی فرزند شما به خانواده دیگری در کاهش نگرانی و تصمیم درست در درمان فرزندشان کمک کند


بیماریهای قلب درکودکان :

برای کارکرد سالم یک قلب باید تمام قسمتهای مختلف قلب بصورت هماهنگ فعالیت مشترک داشته باشند.

بیماری های قلبی می‌تواند، عمل پمپ قلب، یا جریان الکتریکی مورد نیاز جهت کارکرد قلب و یا هر دو را مختل کند.

بیماری های قلبی در کودکان میتوانند سرشتی(که اصطلاحا"آنرا مادرزادی میخوانند)ویا اکتسابی باشند. دربیماریهای قلبی سرشتی( مادرزادی) نوزاد از بدو تولد نوزاد با بیماری قلبی بدنیا میاید، هرچند که ممکن است تا سالیان دراز حتی بزرگسالی این بیماری بدون علامت باشد و شناخته نشود.

 

بیماری‌های مادرزادی قلب در کودکان:

اگر برای کودک شما تشخیص بیماری قلبی سرشتی (مادرزادی ) گذاشته شده باشد،این به این معنی است که او بایک مشکل در ساختمان قلب بدنیاآمده است.این خبر بدون شک شما را مضطرب میکند و شما نگران اثرات فوری و درازمدت این بیماری درسلامت کودک خود هستید.ولی اطلاعات کافی شما در مورد بیماری قلبی سرشتی (مادرزادی ) کودکتان به شما کمک میکند که از وضعیت او بهتر آگاهی پیداکنید وبدانید در ماه ها و سالیان بعد چه انتطاراتی داشته باشید .

آگاهی کافی شما از بیماری قلبی سرشتی (مادرزادی ) فرزندتان درهمکاری بهتر با پزشکان معالج در امر درمان ومراقبت از کودک شما بسیار موثر و ضروری است. برخی از بیماریهای قلبی سرشتی (مادرزادی) ساده هستند،مثل سوراخ کوچک بین دیواره دو بطن (VSD) وخود بخود بهبودی پیدا میکنند.گروهی از بیماریهای قلبی سرشتی (مادرزادی) پیچیده ترند و نیاز به درمان های متعدد، جراحی یا اینترونشنال در طول سالیان بعد دارند.

بیماری‌های مادرزادی قلب معمولا یک یا بیشتر از قسمت‌های زیر را در بر می‌گیرند:
1- دیوارهای داخلی قلب (دیواره دهلیزها یا بطن‌ها و یا هر دو)
2- دریچه‌های قلب
3- عروقی که خون را به قلب و یا از قلب به بدن هدایت میکنند.
4- سیستم الکتریکی قلب که عملکرد پمپ قلبی را ایجاد می‌کند.

 

طیف وسیعی از بیماریهای مادرزادی قلب وجود دارند. در یک سوی طیف نقائص ساده قلبی وجود دارند که هیچگونه علامتی ندارند و در سوی دیگر طیف بیماری‌های متشکل از چند نقص توام مادرزادی قلب، با علائم قابل توجه دیده می‌شوند.

بسیاری از این نقائص قلبی کم اهمیت بوده و بدون درمان رفع می‌شوند. ولی در موارد قابل توجهی نوزادان مبتلا به بیماریهای شدید و گاه پیچیده مادرزادی قلبی هستند. این نوزادان نیاز به مراقبت و پیگیری دقیق از بدو تولد دارند.

تشخیص و درمان بیماری‌های مادرزادی قلب در طی چند دهه اخیر بهبودی خارق العاده پیدا نموده‌اند. به همین دلیل تعداد کودکانی که با این بیماریهای مادرزادی قلب به سنین بزرگسالی می رسند بطور فزاینده در حال افزایش است.

برآورد می‌شود که در کشور ایران سالانه حدود 10000نوزاد با بیماری مادرزادی قلب متولد میشوندولی آمار موثقی از بزرگسالان مبتلا به بیماری مادرزادی قلب درکشورمان وجود ندارد .