شما مسیر پر افت و نشیبی را طی کردید تا اکنون فرزندتان را سالم در کنار خود دارید

داستان شما می تواند راهنمای خوبی برای خانواده هایی باشد که در ابتدای این راه قرار دارند

ممکن است داستان بیماری قلبی فرزند شما به خانواده دیگری در کاهش نگرانی و تصمیم درست در درمان فرزندشان کمک کند


کاوازاکی

 

بیماری کاوازاکی یک بیماری شدید است که ممکن است سبب التهاب دیواره رگهای کرونر قلب شود.عدم درمان به موقع میتواند اسیب همیشگی در قلب کودک بجا بگذارد.با تشخیص به موقع بیماری کاوازاکی درمان موثر و قطعی برای این بیماری و پیشگیری از مشکلات قلبی امکان پذیر خواهد بود

 

تصویر 1-ب   تصویر 1-الف    

بیماری کاوزاکی که برخی آنرا سندرم کاوازاکی هم می نامند یک بیماری شدید است که سبب التهاب عروق خونی در کودکان میشود 80% بیماران کمتر از 5 سال دارند . احتمال وقوع بیماری کاوازاکی تا سنین نوجوانی وجود دارد .


این بیماری واگیر نمی باشد وارثی نیز نمی باشد .

بیماری کاوازاکی مهمترین وشایع ترین بیماری اکتسابی قلب در کودکان است .

علائم شایع این بیماری عبارتند از :

- تب که بیش از 5 روز طول کشیده می شود .

- بثورات جلدی بخصوص در ناحیه کشاله ران

- قرمزی وپرخونی ملتحمه چشم بدون ترشح چرکی

- لبهای قرمز وزبان توت فرنگی

- دستها وپاهای وزبان متورم همراه با قرمزی کف دست وپا ( بعد از چند هفته کف دست وپاها دچار پوسته ریزی میشود )

- غدد لنفاوی متورم در گردن

کودکان شدیداً بیقرار و بدخلق هستند .

علت بیماری کاوازاکی چیست ؟

علت آن هنوز شناخته نشده است . بیشتر در زمستان واوائل بهار دیده میشود . برخی عوامل محیطی ویا ویروسها را در بروز آن دخیل میدانند .

تشخیص بیماری کاوازاکی چگونه است ؟

هیچ تست آزمایشگاهی اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد . یافته های غیر اختصاصی مثل بالا رفتن سرعت سریمانتاسیون خون وبخصوص بالا رفتن پلاکت خون در دوران شدت این بیماری دیده میشود . این امر دربسیاری از بیماری های التهابی در کودکان دیده می شود و اختصاص به بیماری کاوازاکی ندارد

در مواردی که التهاب عروق قلبی ایجاد شده باشد اکوکاردیوگرافی کمک شایانی به تشخیص ودوند درمانی می کند .

در مجموع تشخیص این بیماری بر اساس مشخصات بالینی کودک است ولی همواره والدین وپزشکان در کودکان بیمار با تب بیش از 5 روز وبرخی از علائم بالینی ذکر شده باید به این بیماری فکر کنند .

پیشگیری ک چون عامل ایجاد کننده بیماری شناخته نشده است در حال حاضر راهی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد .

گرفتاری قلبی در بیماری کاوازاکی :

درصورت عدم تشخیص بیماری کاوازاکی ویا عدم درمان مناسب 4/1 این بیماران دچار مشکل عروق قلبی می شوند . در برخی از بیماران گرفتاری عروق قلب شدید وبصورت اتساع این عروق کرونر است . این بیماران در خطر سکته قلبی زودرس قرار دارند .

آینده بیماران مبتلا به بیماری کاوازاکی چگونه است :

اکثر بیماران مبتلا به بیماری کاوازاکی که دچار گرفتاری قلبی نشده باشند ویا گرفتاری قلبی آنها رفع شده باشد کاملاً بهبودی می یابد .

درصورت باقی ماندن التهاب ویا اتساع عروق کرونر بیمار بایستی تا سالیان دراز از طریق اکوکاردیوگررافی وگاهی آنژیوگرافی یا سی تی آنژیوگرافی پیشگیری شود . این گروه از بیماران نیاز به درمان های خاص برای پیشگیری از ایجاد لخته خون در عروق کرونر دارند . چون بیماران مبتلا به بیماری کاوازاکی با ضایعه باقیمانده قلبی در خطر بیماری زودرس عروق کرونر ( اختلالکارکرد عضله قلب سکته قلبی و ........) قرار دارند بایستی در طول زندگی وعادات غذائی سالم یگیری بالینی توسط کاردیولوزیست قرارداشته باشد .

فعالیت ورزشی معمول جهت اکثر کودکان مبتلا به گرفتاری قلبی کاوازاکی بلامانع است ولی لازم است پزشک معالج با انجام تست تشخیصموسوم به stress test در کودکان بالای 10 سال میزان محدودیت احتمالی در فعالیت آنها را مشخص نماید .